Η επανεκκίνηση….!!!

Άρθρο: Θανάσης Μουρίκης
Θα μπορούσα να έχω σαν τίτλο του άρθρου 3ο Αντάμωμα φίλων μοτοσυκλέτας.
Δεν θα θα χρησιμοποιήσω καμία παρωχημένη τακτική επικοινωνίας και κανένα επικοινωνιακό φίλτρο, αλλά θα μπω κατευθείαν στην ουσία του θέματος.
Στη εποχή των εκδηλώσεων, της εναλλακτικής επικοινωνίας και παράλληλα μετά από ένα κοινωνικό χτύπημα που το ονομάσαμε οικονομική κρίση φαίνεται η τάση και το νέο ρεύμα.
Το Αντάμωμα ήρθε στην ζωή μας πριν τρία χρόνια κάνοντας το ντεμπούτο του στα Καλάβρυτα, μετά στο Καρπενήσι και τώρα έρχεται η Ελάτη.
Ποια όμως η διάφορα από ότι ξέραμε μέχρι σήμερα; ποιο το νόημα; ποια «ανάγκη» το δημιούργησε και ποιος ο σκοπός του…..;;;;
Το Αντάμωμα ΔΕΝ είναι φαγοπότι, δεν είναι εκδρομή δεν είναι απλά μια διασκέδαση.
Το Αντάμωμα είμαστε εμείς και τα συναισθήματα μας, η κουλτούρα του μοτοσυκλετισμού η ιστορία που γράφουμε όλοι μαζί παράλληλα με τα χιλιόμετρα στα κοντέρ μας, είναι η φωνή μας, η δύναμη μας, η αγάπη μας για τη ζωή και κυρίως η αξία της συνύπαρξης και της κοινωνικής προσφοράς.
Δεν έχει καμία σημασία το πόσοι ήρθαν, σημασία έχει ότι όλοι θέλουν να ξαναέρθουν και να γίνουν μέρος αυτού του θεσμού, να προσφέρουν και να συμμετέχουν ενεργά.
Παρόντες Μοτοσυκλετιστές απ όλη την Ελλάδα χάρισαν την καλύτερη ενέργεια που είχαν σε αυτό το διήμερο και έδειξαν την ποιότητα του Μοτοσυκλετισμού στην Ελλαδα.
Παρούσα και η ΜΟΤΟΕ παρακολούθησε την εκδήλωση και τίμησε το θεσμό με την παρουσία της.
Δεν μπορώ να προσπεράσω την εικόνα με τον πρόερδρο της ομοσπονδίας Στέλιο Κορέλη να μαζεύει και να καθαρίζει πρώτος απ όλους το χώρο της εκδήλωσης, κλονίστηκα, λέω, δεν είναι δυνατών…. Αυτό όμως που έβλεπα ήταν μια έμπρακτη επιστολή ανιδιοτέλειας και παράλληλα μάθημα αξιών.
Γιατί όμως μέσα σε τρία μόλις χρόνια αυτή η εκδήλωση γιγαντώθηκε και αγαπήθηκε απ όσους την έζησαν έστω και μια φορά; γιατί ο κόσμος την αγάπησε και όλοι περιμένουν το επόμενο;
Γιατί πολύ απλά το Αντάμωμα ήταν αυτό που έλειπε, γιατί «κλέψαμε» την μαγεία του internet και την κάναμε αληθινή ζωή και εμπειρία, είδαμε πως είναι η φάτσες μας από κοντά χωρίς φίλτρα και ακούσαμε τις φωνές μας, μυρίσαμε το χνώτο μας και κυριότερο, είναι η δικιά μας εκδήλωση!!!
Η αρχή έγινε το 2017 τώρα ζούμε την εξέλιξη, τα επόμενα χρόνια το πράμα θα μεγαλώνει και θα παίρνει όλο και μεγαλύτερη διάσταση και δύναμη.
Ευχή μου είναι όσο το Αντάμωμα θα χαρίζει έμπνευση, θετικά συναισθήματα και θα βαδίζει στην αρχική δομή του με στοιχεία εξέλιξης από την επικαιρότητα να ζει και να βασιλεύει, αν όμως εκτροχιαστεί και δώσει δείγματα που προσβάλουν τον υγιή και ποιοτικό μοτοσυκλετισμό τότε να γίνει απλά ιστορία.
Το να κάνουμε το λάθος και να περάσουμε στην αντίπέρα όχθη είναι το εύκολο, το να κρατήσουμε το θεσμό στο επίπεδο που του αξίζει το δύσκολο, χρειάζεται ασταμάτητη δουλειά, αγάπη , παλμός, σωστή επικοινωνία, ενημέρωση και προπάντων να μην ξεχνάμε ποτέ ότι το μέλλον ανήκει στους νεότερους.
Η ευθύνη είναι όλων μας, από τα μέσα ενημέρωσης, λέσχες και θεσμικά πρόσωπα.
Τώρα το τι έγινε στο 3ο Αντάμωμα εσείς που ήσασταν εκεί το ξέρετε καλύτερα, όσοι δεν ήταν ας κάνουν υπομονή μέχρι του χρόνου να ζήσουν την εμπειρία και να γίνουν μέρος της ενέργειας.
Η επανεκκίνηση έχει γίνει.
Σχόλιο 2019-07-15 190140