Η LIQUI MOLY θέλει την ανάπτυξη σε εξειδικευμένες αγορές

Ο Carlos Travé αναλαμβάνει, στο πλαίσιο των εξαγωγών, τους τομείς των σκαφών, των γεωργικών μηχανημάτων, των επαγγελματικών οχημάτων και των δομικών μηχανημάτων.
2019-02-27

Φεβρουάριος 2019 – Ένα νέο πρόσωπο για τις διεθνείς δραστηριότητες στους τομείς των σκαφών, των γεωργικών μηχανημάτων, των επαγγελματικών οχημάτων και των δομικών μηχανημάτων στη γερμανική εταιρεία LIQUI MOLY που εξειδικεύεται στα λάδια και τα πρόσθετα: ο Carlos Travé. Καλείται να ενισχύσει τις εξαγωγές σε αυτούς τους τέσσερις κλάδους. «Εκεί βλέπουμε τεράστιες δυνατότητες για την επιχείρησή μας», λέει ο Ernst Prost, διευθύνων σύμβουλος της LIQUI MOLY.

Ο Carlos Travé δεν είναι κάποιος άγνωστος για τη LIQUI MOLY. Ήρθε στην επιχείρηση το 2014 και αναδιάρθρωσε την γκάμα και τις πωλήσεις των προϊόντων για μοτοσικλέτες. Από το τότε, η LIQUI MOLY, η οποία έχει τις ρίζες της στον κλάδο του αυτοκινήτου, καθιερώθηκε στον κλάδο της μοτοσικλέτας ως μια σταθερή αξία. Ο κύκλος εργασιών υπερτριπλασιάστηκε στον συγκεκριμένο τομέα υπό τον Carlos Travé.

Τώρα θα αξιοποιήσει την πείρα του στα προϊόντα για σκάφη, γεωργικά μηχανήματα, επαγγελματικά οχήματα και δομικά μηχανήματα. Ο Carlos Travé είχε ξανασχοληθεί παλαιότερα στην καριέρα του με κινητήρες πλοίων και είχε ασχοληθεί με τις εξορύξεις και τα δομικά μηχανήματα. «Αποδείχθηκε ότι έχει μεγαλύτερο νόημα όταν ένας ειδικός αναπτύσσει στοχευμένα τους συγκεκριμένους τομείς δραστηριότητας», δηλώνει ο Ernst Prost. Ο Carlos Travé αναλαμβάνει επιπλέον αυτούς τους τέσσερις τομείς εκτός από τις αρμοδιότητές του στο κομμάτι της μοτοσικλέτας. «Εκεί οι πωλήσεις και η προσωπική εργασία για ανάπτυξη βρίσκονται εντωμεταξύ σε ένα καλό επίπεδο», λέει ο Carlos Travé. «Τώρα, θέλουμε και οι άλλοι τομείς να περάσουν στο επόμενο επίπεδο».
Όπως και στο κομμάτι της μοτοσικλέτας, έτσι κι εδώ το ζήτημα είναι να μεταφέρουμε την άνω των 60 ετών εμπειρία της LIQUI MOLY από τα αυτοκίνητα στους υπόλοιπους τομείς. Ο Carlos Travé λέει: «Στα σκάφη, έχουμε ήδη μια καλή θέση όσον αφορά τα προϊόντα μας και θέλουμε πρωτίστως να προωθήσουμε τις πωλήσεις σε διεθνές επίπεδο. Στα δομικά μηχανήματα, τα επαγγελματικά οχήματα και τον γεωργικό τομέα, θέλουμε κυρίως να παρουσιάσουμε τα πρόσθετά μας ως χρήσιμα χημικά εργαλεία που προσφέρουν λύσεις στους επαγγελματίες.
1200px-Liqui-moly.svg