Η μηχανή απασχόλησης της LIQUI MOLY δουλεύει σε υψηλές στροφές!!!

Ο ειδικός στα λιπαντικά από τη Γερμανία προσλαμβάνει το πρώτο εξάμηνο 67 εργαζόμενους
Ιούνιος 2019 – Τα προϊόντα της LIQUI MOLY φροντίζουν για την άψογη λειτουργία των κινητήρων και άλλων μηχανών. Η μηχανή απασχόλησης της εταιρείας λειτουργεί κι αυτή αξιόπιστα σε υψηλές στροφές. Το πρώτο εξάμηνο, η γερμανική εταιρεία που εξειδικεύεται στα λάδια και τα πρόσθετα ενίσχυσε το δυναμικό της με 37 νέους εργαζόμενους, με 19 απ’ αυτούς μόνο τον Μάιο και τον Ιούνιο. Η νεότερη αύξηση του προσωπικού αφορά τα κεντρικά της εταιρείας, το εργοστάσιο λαδιών, τη θυγατρική εταιρεία στην Πορτογαλία, καθώς και τις πωλήσεις στις Κάτω Χώρες.
Σχόλιο 2019-06-19 220344

Από τις 19 νέες προσλήψεις, οι έντεκα αναλογούν στα κεντρικά της εταιρείας στην Ουλμ. Στο εργοστάσιο λαδιών του Ζάαρλαντ θα απασχοληθούν έξι επιπλέον εργαζόμενοι. Δύο συνάδελφοι θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους στην LIQUI MOLY Iberia. Η θυγατρική εταιρεία που είναι αρμόδια για την Ιβηρική Χερσόνησο έχει την έδρα της στην Πορτογαλία. Επίσης, για τις Πωλήσεις στις Κάτω Χώρες προσλήφθηκαν δύο πωλητές. Έτσι, ο ειδικός των λιπαντικών απασχολεί πλέον 890 άτομα. Συνολικά, το πρώτο εξάμηνο του 2019 σημειώθηκαν 67 νέες προσλήψεις. Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση της τάξης του 8%.

Η πλειοψηφία των εργαζομένων της LIQUI MOLY απασχολείται στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Ουλμ. Πρόκειται για σχεδόν 390 άτομα. Στη LIQUI MOLY Iberia απασχολούνται 15 εργαζόμενοι, ενώ 31 εργαζόμενοι απασχολούνται σε καθεμία από τις θυγατρικές εταιρείες της Νότιας Αφρικής και των ΗΠΑ. Επίσης, στη νεοϊδρυθείσα ιταλική θυγατρική τοποθετήθηκαν έξι εργαζόμενοι.

Η LIQUI MOLY είχε μόλις πρόσφατα παρουσιάσει τον ισολογισμό της για το 2018, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία. «Για τον λόγο αυτό, βασιζόμαστε σε ανθρώπους με γερό εκπαιδευτικό υπόβαθρο. Είναι λοιπόν απολύτως λογικό, να θέλουμε να αυξήσουμε το σημαντικότερο, κατά τη γνώμη μου, νούμερο μιας επιχείρησης, αυτό του προσωπικού», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος Ernst Prost.

Η ενίσχυση αφορούσε και θα αφορά σχεδόν όλους τους τομείς: τους ανθρώπινους πόρους, την έρευνα και την ανάπτυξη, τις εσωτερικές και εξωτερικές υπηρεσίες πωλήσεων, την παραγωγή, καθώς και τα logistics και το λογιστήριο. «Τον βασικό ρόλο έχουν οι πωλήσεις. Η δύναμη πωλήσεων μιας επιχείρησης αποφασίζει για τον τζίρο, τα κέρδη και, εν τέλει, για την οικονομική επιτυχία». Για τις εξαγωγές αυτό σημαίνει να καθορίζουμε τα δρώμενα σε μια χώρα με δικούς μας πωλητές. Στο πλαίσιο αυτής της φιλοσοφίας, στην ομάδα της Ιβηρικής Χερσονήσου προστίθενται δύο τεχνικοί πωλητές. Επίσης, για τις Πωλήσεις στις Κάτω Χώρες προσλήφθηκαν δύο συνάδελφοι για εξωτερικές εργασίες.

Για την εγχώρια αγορά, προσλήφθηκαν επίσης νέοι πωλητές. «Όλες οι επιχειρήσεις είναι εκτεθειμένες σε κινδύνους. Συνεπώς, κανείς κοιτά να τους περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο», συνεχίζει ο Ernst Prost. Στην περίπτωση της LIQUI MOLY, η διαφοροποίηση είναι μια σημαντική έννοια. Για παράδειγμα, χάρη στην γκάμα προϊόντων της, η επιχείρηση καλύπτει ένα ευρύ φάσμα της αγοράς. «Δεν πουλάμε μόνο προϊόντα για ΙΧ αυτοκίνητα, αλλά και για άλλες ομάδες οχημάτων, για να σας δώσω ένα παράδειγμα», λέει ο διευθύνων σύμβουλος. Αντίστοιχα, υπάρχουν ειδικές ομάδες πωλήσεων, όπως υπάρχει και μια ομάδα για τον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων, ο οποίος αυτήν τη στιγμή επεκτείνεται.

Είτε πρόκειται για τη Γερμανία είτε για τον υπόλοιπο κόσμο, τα προϊόντα «Made in Germany» συνεχίζουν να απολαμβάνουν μια πολύ καλή φήμη, παρά το σκάνδαλο του πετρελαίου στον κλάδο του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τον Ernst Prost: «Αυτό είναι ένα ισχυρό χαρτί με το οποίο μπορούμε να αναπτυχθούμε και το οποίο υπεραντισταθμίζει το υψηλότερο κόστος παραγωγής, δηλαδή το κόστος προσωπικού, σε σύγκριση με άλλες χώρες. Τα πρώτης ποιότητας προϊόντα και τα φθηνά εργατικά χέρια δεν πάνε μαζί. Χρειαζόμαστε εργαζόμενους με άρτια, υψηλού επιπέδου εκπαίδευση». Και για να τους αποκτήσουμε και να τους κρατήσουμε, πρέπει να τους καταβάλλουμε ανάλογες αποδοχές. «Εκτός αυτού, οι άνθρωποι πρέπει να νιώθουν καλά». Γιατί αυτό ακριβώς συμβαίνει στη LIQUI MOLY: πολλοί εργαζόμενοι απασχολούνται στην εταιρεία ήδη για δεκαετίες. «Σε ιδανικές περιπτώσεις, εδώ εργάζονται και οι σύντροφοί τους ή ακόμη και τα παιδιά τους. Για εμένα, πρόκειται πραγματικά για μια οικογενειακή επιχείρηση», αναφέρει ο διευθυντής της LIQUI MOLY.
Σχόλιο 2019-06-18 093940

Επίσης, γι’ αυτόν σημαντικό ρόλο παίζει η κοινωνική ευθύνη ενός επιχειρηματία ή μιας επιχείρησης. «Προσεγγίζουμε με γρήγορους ρυθμούς τους 900 εργαζομένους», αναφέρει χαρούμενος ο Ernst Prost και γνωρίζει ότι «αυτές οι θέσεις εργασίας ενισχύουν τις αντίστοιχες κοινότητες χάρη στους φόρους και τους δασμούς, ενώ επωφελείται και η τοπική οικονομία από ανθρώπους με μια ασφαλή και καλοπληρωμένη θέση εργασίας».

Επιπλέον, η οικονομική επιτυχία δίνει στην επιχείρηση και τον διευθύνοντα σύμβουλό της τη δυνατότητα για αγαθοεργίες, όπως για παράδειγμα τα τρία ιδρύματα που ίδρυσε ο Ernst Prost. «Το να βγάζεις και να έχεις χρήματα έχει νόημα μόνο όταν υπάρχει ένας απώτερος σκοπός».