Καλοκαιρινή παράταση με κίνητρα από την ΛΕ.ΜΟ.Ν

Άρθρο: Θανάσης Μουρίκης
Φωτογραφία: Κώστας Παπαγιαννόπουλος
Θα μπορούσα να ξεκινήσω το άρθρο γράφοντας ότι στις 14, 15 και 16 Σεπτεμβρίου η ΛΕ.ΜΟ.Ν πραγματοποίησε το πρώτο After Summer Moto Hapening, και ναι, τελικά έτσι ξεκίνησα, όμως για εμένα η εκδήλωση ξεκίνησε με την πρώτη αυθόρμητη συγκίνηση όταν κατέβηκα από το καράβι και αγκάλιασα μετά από 16 μήνες τους ήρωες του «Γαλατικού χωριού»,
μόνο που οι Αξιώτες της ΛΕ.ΜΟ.Ν έχουν το δικό τους μαγικό ζουμί, το λένε κίτρο και όταν το πίνουν δημιουργούν κίνητρα για μοτοσυκετιστική δράση.
Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου στις 14:00 το μεσημέρι αμέσως μετά την άφιξη μας στο λιμάνι της Νάξου η ΛΕ.ΜΟ.Ν μας οδήγησε στο θερινό κινηματογράφο του νησιού και μας ενημέρωσε προφορικά αλλά και με φυλλάδια για το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει.
DSC_5782
Το βράδυ της Παρασκευής μαζευτήκαμε στο παραθαλάσσιο bar-restaurant Ippokampos στην παραλία του Αγ. Γεωργίου.
Αφού ακολούθησε μια σύντομη παρουσίαση από τον πρόεδρο της λέσχης Δημήτρη Συρίγο και τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων Κυριάκο Κουκά για το ύφος και το σκοπό της εκδήλωσης τα έξι τιμώμενα πρόσωπα απεύθηναν χαιρετισμό και ευχαρίστησαν την λέσχη για την πρόσκληση και την δημιουργία της εκδήλωσης.
Πρώτος πήρε το λόγο ο Λευτέρης Πίππος που πρέπει να αναφέρουμε ότι ήταν και ο άνθρωπος που έδωσε την ιδέα στην ΛΕ.ΜΟ.Ν μετά από ραδιοφωνική συνέντευξη στο Aegean voice στην εκπομπή του Γιώργου Πρωτοπαπαδάκη (Ρολάροντας με την ΛΕΜΟΝ).
Αμέσως μετά ο Γιάννης Τζωρτζόπουλος εμφανώς εντυπωσιασμένος χαρακτήρισε την εκδήλωση πρωτοποριακή και όπως ανέφερε και σε σε δηλώσεις του στην κάμερα του Moto in Action μετά από 32 χρόνια αγωνιστικής δράσης και εμπειρίας ήταν η πρώτη φορά που έβλεπε μια λέσχη τουριστικού χαρακτήρα να αναλαμβάνει τέτοια δράση.
Ο Ανδρέας Λεφέβρ ήταν ο τρίτος αθλητής του ΠΠΤ που πήρε το λόγο και φυσικά ευχαρίστησε την λέσχη για την εκδήλωση και την φιλοξενία.
Ο Βασίλης Κορωνάκης πολλά υποσχόμενος πρωταθλητής με καταγωγή από την Κέρκυρα δήλωσε ότι περιμένει αντίστοιχες εκδηλώσεις από λέσχες και ομάδες.
Ο Θωμάς Σκούρτας ο μικρότερος ηλικιακά δεν μπορούσε να κρύψει το χαμόγελο και τον ενθουσιασμό του και ευχαρίστησε την λέσχη που τον τίμησε αλλά και τον συναθλητή και φίλο του Βασίλη Κορωνάκη.
Και τέλος την παρουσίαση των προσώπων έκλεισε ο Σάκης Σκούρτας που πέραν από πολυπρωταθλητής είναι και ο υπεύθυνος της αγωνιστικής ομάδας της KTM στο ΠΠΤ.
DSC_5961
Στο τέλος τον ομιλιών ο Γιάννης Τζωρτζόπουλος έκανε μια σύντομη αλλά ουσιαστική παρουσίαση για τα κράνη και την αντοχή των υλικών τους.
Στη εκδήλωση παρούσα ήταν και η γενική γραμματέας της αθλητικής μοτοσυκλετιστικής ομοσπονδίας (Α.ΜΟΤ.Ο.Ε) Τσεσμελή Μαρία, η οποία όμως δεν προχώρησε σε κάποια δημόσια δήλωση ή χαιρετισμό.
Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε εκδρομή στα ορεινά χωριά της Νάξου και το βράδυ του Σαββάτου ο μοναδικός στο είδος του Λευτέρης Πίππος έδωσε την ψυχή σε μια καταπληκτική επίδειξη trail στην κεντρική πλατεία.
Εκατοντάδες άνθρωποι και κυρίως μικρά παιδιά ενθουσιάστηκαν με τα ακροβατικά και την οδηγική ικανότητα του 7 φορές πρωταθλητή trail.
DSC_6501
Αξίζει να αναφέρω ότι η αγάπη και η επικοινωνία των παιδιών με το Λευτέρη με εντυπωσίασε και ήταν η πρώτη φορά που είδα μικρά παιδιά να έρχονται τόσο κοντά με τέτοιο πάθος στον κόσμο της αθλητικής μοτοσυκλέτας.
Η Κυριακή ήταν η ημέρα την αναχώρησης αλλά αφού το πλοίο αναχωρούσε στις 18:00 το απόγευμα υπήρχε χρόνος για ακόμα για βόλτα στις ομορφιές του νησιού.
DSC_6319
Αυτα σε ότι αφορά το χρονικό.
Ποιο όμως ήταν το νόημα, ο λόγος και ο σκοπός αυτής της εκδήλωσης; Σίγουρα όχι άλλος ένας τριήμερος «καφες» και βόλτα. Αυτό που είδα, ήταν ότι ΠΡΩΤΗ φορά μοτοσυκλετιστική λέσχη τουριστικού χαρακτήρα τιμάει με την διοργάνωση μιας εκδήλωσης την αθλητική μοτοσυκλέτα, αναβάτες-αθλητές από τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και παράλληλα ενώνει τους δυο σκληροπυρηνικότερους και ενεργούς κόσμους της μοτοσυκλέτας.
Ο μοτοσυκλετισμός εκφράζεται μέσα από αγώνες-αθλητισμός και το ταξίδι, μέσα από την δράση και την ενότητα, αυτό κατάλαβαν οι άνθρωποι της ΛΕΜΟΝ και αυτό έκαναν.
Η πόρτα του Αιγαίου είναι πάντα ανοιχτή και τα κίνητρα για να την περάσουμε πολλά, ας γίνει αυτή η εκδήλωση θεσμός και παράλληλα να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και από άλλες λέσχες και ομάδες.
Κλείνοντας θέλω να πω ότι τα έσοδα από την λαχειοφόρο που έγινε και κληρώθηκαν αρκετά μεγάλα δώρα δόθηκαν στους πυρόπληκτους της ανατολικής Αττικής.
Από εμένα ένα μεγάλο ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανε η λέσχη και μου με προσκάλεσε δίνοντας μου το μικρόφωνο της παρουσίασης.
Το κίτρο σας κάνει καλό, συνεχίστε να μας δίνετε κίνητρα.
DSC_6616