Αντάμωμα Φίλων Μοτοσικλέτας 2017

Άρθρο: Θανάσης Μουρίκης

Σίγουρα ο μοτοσυκλετισμός είναι μια προσωπική υπόθεση, όμως κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει η να παραβλέψει τις δεκάδες μοτοσυκλετιστικές συγκεντρώσεις που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο στην Ελλάδα.
Η κάθε μια έχει την δικής της δομή, έμπνευση και διαδραστική απήχηση σε μοτοσυκλετιστές και ευρύτερη κοινωνία.
Στις 23, 24 και 25 Ιουνίου στα Καλάβρυτα εννέα λέσχες μοτοσυκλέτας πραγματοποίησαν το «πρώτο» Αντάμωμα Φίλων Μοτοσυκλέτας.
Μια διαφορετική και ριζοσπαστική κίνηση, τολμάω να πω, αν σκεφτούμε ότι πρώτη φορά εννέα μοτοσυκλετιστικά σωματεία συνεργάστηκαν μεταξύ τους έξω από το πλαίσιο της ομοσπονδίας.19458446_1554582851253438_683048267_n

Ο σκοπός και η δράση δεν περιορίστηκαν απλά στη συνήθη ατάκα «πάμε να περάσουμε καλά». Βασικός στόχος ήταν η κοινωνική προσφορά σε ένα φιλανθρωπικό σύλλογο που στην προκειμένη περίπτωση ο κλήρος έπεσε στον «Σύλλογος πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων ανηλίκων Αγάπη για ζωή».
Δεύτερο μέλημα η απόλυτα πολιτισμένη παρουσία των μοτοσυκλετιστών τόσο προς την τοπική κοινωνία όσο και στους ίδιους τους εαυτούς τους.
Και οπωσδήποτε η βασική ιδέα που ονοματίζει και την δράση που είναι το Αντάμωμα, η συνύπαρξη, η κουλτούρα και η αγάπη, ασχέτως αν ανήκουν σε λέσχη, ομάδα η είναι φανατικοί μοναχόλυκοι.
Από την Παρασκευή το μεσημέρι οι πρώτοι καβαλάρηδες έφτασαν στα Καλάβρυτα και μέχρι το βράδυ η πόλη είχε γεμίσει με μοτοσυκλέτες.Οι εννέα λέσχες είχαν την γραμματεία τους σε στεγασμένο χώρο στην κεντρική πλατεία και με απόλυτη οργάνωση ενημέρωναν τον κόσμο για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα και τις εκδρομές το πρωί του Σαββάτου.
Στον χώρο της γραμματείας υπήρχαν ενημερωτικά φυλλάδια, μπλουζάκια της εκδήλωσης αλλά και ο σύλλογος πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων ανηλίκων όπου ο κόσμος μπορούσε να προσφέρει οικονομική βοήθεια αλλά και να ενημερωθεί για την δράση του συλλόγου.
Το βράδυ ξεκίνησε με μια σύντομη παρουσίαση και ομιλία του εμπνευστή και ιδρυτή της Λ.Ε.ΜΟΤ Παναγιώτη Καράμπελα που τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του, ακολούθησε μουσική βραδιά με τους Last Will να δίνουν το ρυθμό.
Το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησαν αρκετές μοτοσυκλετιστικές ομάδες για μονοήμερες εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή, που πρέπει να αναφέρουμε ότι έχει ένα τεράστιο εκδρομικό ενδιαφέρον τόσο από φυσική ομορφιά και διαδρομές όσο και από ιστορική προσέγγιση. Παράλληλα στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων από το μεσημέρι και μετά είχε αρχίσει να έρχεται και ο μεγαλύτερος όγκος των επισκεπτών που σε τελικό απολογισμό ήταν περισσότερες από 450 μοτοσυκλέτες στο σύνολο του τριημέρου.
Το βράδυ του Σαββάτου που ήταν και η κορύφωση του Ανταμώματος ξεκίνησε με ομιλίες από την τοπική κοινωνία, τους διοργανωτές και φυσικά το σύλλογο που υποστηρίχθηκε από την δράση. Την βραδιά έκλεισαν οι «Κυνηγοί Ονείρων» και αμέσως μετά οι «Bigus Dickus».
Μεγάλη έκπληξη της βραδιάς ο πρόεδρος την Ελληνικής λέσχης μοτοσυκλετιστών BMW Γιώργος Μπενάρδος που συνόδευσε την τελευταία μπάντα με την συμμετοχή του στο μπάσο (για ένα κομματι).19489405_1554583431253380_1888308320_n

Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι καθ όλη την διάρκεια του Ανταμώματος ΔΕΝ άνοιξε ρουθούνι, δεν ακούσαμε κόφτες και φασαρία….
Ήταν μια εκδήλωση χωρίς «ήχους και φως», χωρίς φωνές και περιττά, ήταν ένα Αντάμωμα που οι «παλιοί» βρήκαν τις αξίες τους και η νέοι παίρνουν την σκυτάλη του υγιούς οργανωμένου μοτοσυκλετισμού σεβόμενοι την ιστορία και το παρόν.
Οπωσδήποτε πρέπει να αναφέρουμε την παρουσία των υποστηρικτών που ήταν το εμπορικό επιμελητήριο Αχαΐας, η HONDA Σαρακάκης, η EXTRA PRODUCTS Τασούλης, BMW Βαγιανέλης, Makan Touratech και η HELL ENERGI DRING unnamed (3)

Το Αντάμωμα ήρθε για να μείνει και αν το θέλετε να είναι και η επανεκκίνηση της μοτοσυκλετιστικής συλλογικότητας και αλληλεγγύης.
Οπωσδήποτε πρέπει να αναφέρουμε τις εννέα λέσχες που πρωτοστάτησαν με απόλυτο συντονισμό και άψογη επικοινωνία.
19420393_1393725920705589_5642289608752008775_n

Λ.Ε.ΜΟΤ, ΛΕ.Μ.Σ, ΑΧ.ΛΕ.ΜΟ, ΜΟΤΟ.ΛΕΑ, Ελληνική Λέσχη Μοτοσυκλετιστών BMW, VARADERO HELLAS CLUB, AFRICA TWIN HELLAS CLUB, TDM HELLAS CLUB, DUCATI DESMO OWNERS CLUB.
Ραντεβού του χρόνου στο δεύτερο Αντάμωμα φίλων μοτοσυκλέτας.
Τώρα υπάρχει λόγος να ξανά Ανταμώσουμε.